VAB

Glenn Van der Auwera

Het volgende moet mij even van het hart (en aangezien ik geen respons krijg op mijn e-mail moet het via deze weg dan maar):

Op 25/06/21, reed ik omstreeks 17h00 vanuit Leuven naar Glabbeek.
Vanuit de stadsrand tot aan de oprit in Haasrode reed ik achter een Volkswagen Golf van jullie rijschool met nummerplaat (zie mijn e-mail).

Ik probeer extra alert te zijn want ik weet hoe stressvol het kan zijn om als leerling-bestuurder te moeten rijden in een drukke omgeving.
Wanneer de bestuurder vlak voor de oprit in Haasrode (voor de E40 richting Luik) niet pinkte om van rijvak te veranderen en vervolgens niet stopte
aan de stopstreep/stopbord maar gewoon doorreed, dacht ik bij mezelf: “Ik hoop dat dat deze persoon geen examen aan het afleggen is, want dit ziet er niet goed uit”.

Eenmaal op de snelweg passeerde ik deze chauffeur en kon ik vervolgens mijn ogen niet geloven.
De chauffeur was helemaal geen leerling maar een man alleen (vermoedelijk dus een rijinstructeur) die daarbovenop nog eens doodleuk met zijn gsm bezig was en geen aandacht voor de weg had.
Wanneer ik de chauffeur later terug tegenkwam vlak voor verkeerslichten in Tienen, pinkte hij weer niet om van rijvak te veranderen.

Het is zeer betreurend om dit te moeten zien. Zulke overtredingen begaan terwijl je met een voertuig van de rijschool rijdt.
Het wordt als maar moeilijker voor de jeugd om een rijbewijs te halen dus het minste wat deze man kan doen, is het goede voorbeeld geven.

Ik hoop dat hier een gevolg aan wordt gegeven maar dat is natuurlijk jullie keuze.

Reactie VAB:

Dag Glenn. Ik betreur de ervaring die u had met de wagen van de rijschool. We geven dit zeker door aan de betrokken bestuurder. Ze rijden in de kijker als voorbeeldfunctie voor leerlingen en andere weggebruikers. We verwachten dan ook dat zij zich houden aan de verkeersregels.

Score voor VAB: 0.5/5
Zou je dit bedrijf aanbevelen? Nee
Afgenomen dienst: Geen