VAB

Onlangs nam ik 20u rijles bij Eddy, in Vilvoorde. In het begin had ik er een goed oog in, omdat hij me de basisdingen, zoals de stoel, de spiegels, etc uitlegde. Vanaf het moment dat ik zelf begon te rijden, liep het al mis. Al snel kreeg ik de opmerking: "Denk toch na, dat is toch logisch?!", terwijl hij wist dat ik nog nooit achter het stuur had gezeten, laat staan gereden. Al bij al viel de eerste les wel mee. Vanaf les twee ging het van kwaad naar erger. Hij zei rottige opmerkingen, demotiveerde me en haalde me naar beneden. Ik voelde me na elke les heel slecht. Zo was ik bijvoorbeeld aan het leren parkeren (langs achter) en dat ging niet vanaf de eerste keer, wat normaal is. Een fietser kwam langs gefietst en stak een duim omhoog. Ik interpreteerde dit als 'succes' of "goed bezig". Wat Eddy daarop zei: "Ah toch iemand die in jou gelooft." en hij lachte het allemaal weg. Gedurende de lessen hield hij zijn pedalen ingedrukt, terwijl dit helemaal niet nodig was in verschillende situaties, en verwijtte hij mij over het gaspedaalgebruik. Zo hield hij de gaspedaal ingedrukt tijdens het naderen van rode lichten, terwijl ik de pedal had losgelaten. Hij deed ook gewoon alles in mijn plaats (koppelen, pedalen gebruik, stuur zelfs) terwijl ik alles goed in de hand had, maar hij had duidelijk geen vertrouwen in mij. In de helft van de lessen zei hij me dat ik min voorlopig niet zou halen… En hij is daar, volgens mij, aan blijven vasthouden, en heb hem dus niet gekregen. Ik had hem ook verteld tijdens één van de lessen dat ik dyspraxia heb (een ontwikkelingsstoornis dat voor moeilijkheden zorgt bij het plannen van handelingen, dat ze niet vlot lukken). Zijn reactie: "Ah, dat groeit er dus niet uit." Dat is het enige wat erover gezegd werd en er werd verder niet meer over gesproken. Ik heb dus betaald voor een slechte leraar en ben wel vrij teleurgesteld. (ik heb mijn voorlopig dus nog niet)

Reactie VAB:

Beste, wat spijtig dat je zo ontmoedigd werd tijdens de rijlessen. Onze rijinstructeur zou je constructief moeten bijsturen waar nodig en je aanmoedigen in de dingen die je goed doet. Onze excuses dat jij dat niet zo kon ervaren. We nemen dit intern op met de betrokken rijschool. Als je dit verder wil bespreken, kan je ons altijd contacteren. Blijf in jezelf geloven. Wij hebben het vertrouwen dat je binnenkort een veilige bestuurder wordt in het verkeer. Veel succes!

Score voor VAB: 1.5/5
Zou je dit bedrijf aanbevelen? Ja
Afgenomen dienst: Rijles