Deze training heeft een grote positieve impact gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling én op mijn werk. Persoonlijk heeft de training mij veel meer bewust gemaakt van mijn eigen manier van communiceren en hoe ik overkom op anderen. Ik heb geleerd om duidelijker te benoemen wat ik nodig heb en om met meer rust en zelfvertrouwen in gesprekken te staan.
Een belangrijk onderdeel voor mij was het leren geven én ontvangen van feedback. Ik merk dat ik nu veel constructiever feedback kan formuleren, op een manier die duidelijk is en ook mijn gevoelens uit. Dat maakt gesprekken opener. Ook durf ik nu sneller feedback te vragen, waardoor ik beter kan groeien in mijn rol.
Daarnaast heeft de training mij geholpen om beter mijn grenzen te bewaken. Ik heb geleerd hoe ik mijn grenzen helder en professioneel kan aangeven zonder dat het ongemakkelijk voelt. Dit zorgt ervoor dat ik mijn werk beter kan organiseren, mijn energiebalans behoud en realistischer kan aangeven wat haalbaar is.
In mijn werk zie ik dat alle geleerde vaardigheden direct positief doorwerken: gesprekken zijn effectiever, de samenwerking verloopt soepeler en ik durf veel meer eigenaarschap te nemen. De training heeft mij waardevolle handvatten gegeven die ik dagelijks toepas en die mijn professionele ontwikkeling echt versterken.