Renate Hoogendoorn - Senior Marketeer

Er zit een goede opbouw in de KIM NL. Je begint bij jezelf, wie ben jij nou eigenlijk en daar krijg je ook wat testen over. Ik vind die 'feitelijke' informatie heel fijn. Met die info ga je ook gelijk aan de slag in oefeningen. De basis van theorie die je krijgt in blok 1 (bijv. PIP, BOB, Cirkel van 8) helpt om in de andere blokken goed te oefenen en inzicht te krijgen in situaties en je eigen gedrag.

In het laatste blok zit helemaal geen theorie meer, maar maak je er dagelijks gebruik van. Het is hard werken en je wordt echt geconfronteerd met jezelf en je eigen gedrag, waar dat vandaan komt en wat voor invloed het heeft op de ander.

In het eerste blok wordt je meegenomen door de trainer en dat wordt elk blok minder. Het gaat over (persoonlijk) leiderschap op alle fronten en hierdoor kan je dat ook echt ontwikkelen in een veilige situatie.

Al met al heb ik hele confronterende momenten beleefd en heb ik de juiste tools en feedback gekregen om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb de KIG ook gedaan een aantal jaren geleden en ik vind deze twee trainingen heel mooi op elkaar aansluiten. De KIG gaat, in mijn optiek, over jou als persoon. De KIM NL gaat veel meer over jou als persoon in verband met de ander / de groep. Je leert over het sturen van je eigen gedrag, maar ook van situaties en personen.

Score voor vanHarte&Lingsma, School voor Human Leadership: 4.5/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
Evaluatie training vanHarte&Lingsma