Mijn aanvraag voor een BV-oprichting werd zonder enige inhoudelijke verduidelijking direct geannuleerd, waarna er direct €100 administratiekosten in rekening werden gebracht.
Volgens hun voorwaarden zijn horecabedrijven niet toegestaan. In mijn aanvraag had ik de term "curry restaurant" gebruikt om de producten te omschrijven, maar het gaat in werkelijkheid niet om een restaurant of horecabedrijf. Het betreft een onderneming gericht op voedselproductie, opslag en logistieke distributie van voedingsmiddelen.
Nadat ik dit direct heb toegelicht, werd er niet inhoudelijk naar de situatie gekeken en bleef de annulering gehandhaafd. Er werden geen aanvullende vragen gesteld en er vond geen herbeoordeling plaats op basis van de juiste bedrijfsactiviteiten.
Ik vind het teleurstellend dat een aanvraag op basis van een misverstand wordt afgewezen zonder eerst om verduidelijking te vragen, terwijl vervolgens wel administratiekosten worden ingehouden.
Mijn ervaring is dat er weinig ruimte was voor overleg of een redelijke oplossing.