Goed maar er zat geen wortelkluit aan de plant en waren er net in in pot van 20 cm diep bij 12 cm. gezet. Reken dan niet volle prijs voor groot formaat Pot en zeg het erbij, dan heb ik hier begrip voor dat het net een stekje is die deze week erin is gezet. Bijna geen haarwortels en iets een penwortel. Roos is wel sterk maar dit betreft dus geen volwaardige overjarige potplant met goede wortelvertakking en daardoor betere zekerheid van aanslaan. Deze kunnen ook in een zakje geleverd worden als bij de Gamma en Karwei. De Pot moet de waarde opwaarderen maar er zit nog minder wortel aan de bij de Gamma voor witte struik rozen van 3 euro per stuk. Wel begrip voor grote hoeveelheid leveren in een keer. Even bellen als er wat mee is zou op zijn plaats zijn. Verder goed en begrip want kom ook uit het hoveniersvak. Heb ze zo goed en kwaad geplant en goed aangedrukt om uitdrogen te voorkomen want alleen een penworteltje met bijna geen haarworteltjes en losse potgrond eromheen heeft nog geen eigen vastigheid om te overleven in de grondig omgespitte en losse grond waart ik ook veel potgrond door heen heb gewerkt. Ik hoop dat ze allemaal goed aanslaan en niet verdrogen. Er is kans dat er enkele het niet redden omdat er zo weinig wortel aanzat, ondanks ADR Plant Passport, NL 736020837 dat dit echt niet kon. Veel verpakking met grote kaart en klein plantje met geen kluit. Ik durfde dit niet te leveren aan mensen als ik deze had gekweekt met alleen losse potgrond erom heen zonder het even te zeggen. Verder prima levering en doorgeven per mail. Ik dacht bij levering nog even er een plant uit te halen maar wilde de man niet in diskredit brengen die het leverde.
Reactie Tuinplant.nl:
Goedemiddag,
Bedankt voor uw review. We vinden het jammer dat de planten niet helemaal naar wens zijn.
Wij werken met een grote rozenkweker welke in het najaar en winter veel rozen opzet en deze dan direct in het voorjaar in de markt brengt.
Deze rozen zouden deze manier van (ver)planten (ook met nog weinig haarwortels), prima aan moeten kunnen. Mocht u hier wel problemen mee krijgen in de komende periode dan horen we die natuurlijk graag. Voor nu wensen we u alsnog veel plezier van uw bodem bedekkende rozen!
Team Tuinplant.nl