Scheiding 2025
Uw ervaring
Onlangs zijn wij gescheiden wat in principe snel geregeld was, mede doordat wij zelf al het e.e.a. overeenkwamen m.b.t. het convenant.
Wel moet ik bekennen dat ik het gesprek wat wij 26 mei j.l hadden persoonlijk als onaagenaam ervaren heb.
De reden hiervoor was dat tijdens het gesprek mijn inziens sturing gegeven werd aan de ex partner omtrent eventuele juridische rechten waarvan gebruik gemaakt kon worden.
Voorafgaand aan het inschakelen van Scheiden online hadden wij dit echter al laten uitzoeken, en overeengekomen onderling.
Er is juridische wetgeving maar er bestaat ook morele rechtvaardigheid wat beter bekeken en afgestemd kan worden per dossier om eventuele escalaties of erger te voorkomen.
Reactie Scheiden-online:
Hartelijk dank voor je reactie. Vervelend om te horen dat dat stukje als minder prettig is ervaren. In de procedure treed ik voor jullie beiden op. Daarbij ben ik ook gehouden om beide partijen te infomeren dat recht kan bestaan op bijvoorbeeld alimentatie of een deel van het pensioen van de ander. Het doel daarvan is niet een van beiden te overtuigen een afspraak aan te passen, maar om zeker te weten dat iemand bewust kiest voor een bepaalde afspraak (en dus bijvoorbeeld bewust en met volle instemming afziet van het recht op een deel van het pensioen van de ander). En de enige methode om dat te doen is door dat onderwerp te bespreken en aan te geven waar recht op kan bestaan. Het is ook in het belang van beide partijen. Als iemand naderhand stelt niet op de hoogte te zijn geweest van zijn of haar rechten tijdens het maken van de afspraken, is er een risico dat een rechter in de toekomst de gemaakte afspraak herziet. Het informeren is daarmee eigenlijk in het belang van beide partijen. Het is echter niet de bedoeling dat dit als onaangenaam wordt ervaren.