Zolang alles gaat zoals het gaat is studeren bij NTI een goede keuze. Echter, loop je tegen problemen aan zoals het uitvallen van praktijkdagen bij onvoldoende animo, geeft het NTI niet thuis. Mijn ervaring met de mentoren is dat zij een werkwijze van pappen en nathouden hanteren en de problemen intern doorschuiven. Daarbij geven zij andere afdelingen de schuld van problemen zodat er maar geen verantwoordelijkheid wordt genomen.
Meer dan een keer hebben mentoren beloofd terug te komen op hun afspraken, maar het lijkt wanneer de student (lees klant) geduld opbrengt en keurig wacht op antwoord er niets gebeurd.
Het indienen van een officiële klacht is een lachertje, na twee weken (!) wachten op een antwoord wordt er inhoudelijk weinig vermeld. Het lijkt alsof het NTI in deze e-mails alleen een verklaring geven van het gebeurde. In deze werkwijze heb ik dus ook weinig vertrouwen.
Hulde voor de docenten! zij zetten zich onvermoeid in voor de student. Goede, vriendelijke docenten met praktijkkennis. Dat is een meerwaarde voor de opleiding.
De hard copy studie boeken zijn kwalitatief erg goed.
Jammer dat de inhoud van de praktijkdagen nog zo veel te wensen over laat. Een uurtje de ppt presentatie doorlezen geeft al snel dezelfde kennis.
Helaas wordt er naast de hard copy boeken nog veel met PDF gewerkt. Onderzoeken en (korte) verslagen, readers etc. begrijp ik. Maar wanneer er complete boeken worden gekopieerd, die ook nog eens voor een tentamen geleerd moeten worden, en vervolgens als PDF met, vaak 100+, pagina's worden aangeboden wordt de plank naar mijn mening mis geslagen. (Een PDF leert gewoon niet makkelijk!)