Informatie verkeerd doorgegeven aan Essent.
Aanvraag was om per direct het contract in te laten gaan. Essent heeft in het systeem staan dat dat pas na een maand hoeft te gebeuren. Hierdoor de beste maand v/h jaar aan stroomopwekking via de zonnepanelen misgelopen qua terug levering.
Achteraf beter via Essent zelf kunnen regelen. De kostenpost die dit met zich meebrengt is vele malen hoger dan het geringe voordeel via Minder.nl
Reactie Minder.nl:
Goedendag,
Fijn dat we elkaar nog gesproken hebben. In dit gesprek heb ik u kunnen toelichten waar het is mis gegaan.
U heeft online een aanvraag gedaan. Bij de aanvraag krijgt u de volgende keuze:
Is deze aanvraag voor een nieuwe locatie of nieuw pand?
Neemt u met uw bedrijf voor het eerst intrek in een pand, verhuist u met uw bedrijf of opent u een tweede vestiging? Kies dan ‘Ja’
Vervolgens kun je uit de onderste twee opties kiezen
* Nee, deze overstap is voor het huidige pand.
* Ja, mijn bedrijf is net verhuisd of verhuist binnenkort.
U heeft voor "nee" gekozen terwijl in uw situatie "ja" de juiste keuze zou zijn. Het ging namelijk om een nieuw pand.
Wanneer u voor "nee" kiest krijgt u automatisch dat de leverancier een overstaptermijn van 30 dagen hanteert. Dit vermelden wij ook op onze site en in onze bevestiging. Wij hebben dus geen verkeerde informatie doorgegeven. We hebben de informatie doorgegeven die u heeft ingevuld op onze site.
De leverancier vermeld vervolgens de definitieve startdatum in uw contract bevestiging.
Wij begrijpen dat het heel vervelend is dat u niet heeft opgemerkt dat de startdatum 30 dagen in de toekomst ligt. We hebben nog contact gezocht met de leverancier om te proberen de startdatum te vervroegen. Dit was helaas niet meer mogelijk.
Mocht u nog vragen hebben dan horen wij het graag.
Team Minder.nl
Brigitte