Vorige jaar boompjes besteld, waarvan 5 dood zijn. Ze hebben niet geworteld. De bomen hadden weinig wortels en het was best droog weer. Ondanks water geven zijn ze toch dood gegaan. Dit jaar weer 16 stuks besteld. Groot aantal had alleen een kruintje aan wortels. Ben benieuwd of ze doorwortelen.
Beschrijf hier uw ervaring
Bedrijf is snel met afwerken van order en leveren. Je wordt continu op de hoogte gehouden van je bestelling en levering
Reactie Kwekerij Top & Top:
Bedankt voor uw feedback en bestellingen. Fijn dat u tevreden bent over de levering .
Het voorjaar 2025 was inderdaad recorddroog, wat kan verklaren waarom sommige planten het niet haalden. We begrijpen niet precies wat u bedoelt met “kruintje aan de wortels”, maar wortels kunnen ook beschadigd raken door droogte, zoals bij de aanplant afgelopen voorjaar.
Maar bij de nieuwe aanplant is het belangrijk de gaaslappen om de kluiten te laten zitten. Dit voorkomt beschadiging van de wortels, de planten kunnen dan doorwortelen in de bestaande kluit en voorkomt ook terugslag in groei. Heeft u ze toch per ongeluk verwijderd? Houd de planten dan extra vochtig in voorjaar en zomer.
We hopen dat er nu geen uitval meer is en de planten goed aanslaan en groeien. Heeft u vragen, dan horen we het graag.