Mooie matten, teleurstellende service en verkeerde maat.
Ik heb onlangs twee luxury automatten besteld voor mijn Aixam e-Crossover bij KOVVAR, waarbij op de website werd gegarandeerd dat de matten de originele pasvorm van de fabrikant zouden hebben. Helaas bleek dit niet te kloppen. Beide matten zijn te breed en sluiten niet aan op de originele exemplaren die met mijn auto werden meegeleverd. Bovendien is het rubberen hakstuk, waarvoor ik extra heb betaald, op een andere plek geplaatst dan bij de originele mat van Aixam. Dit alles is bijzonder teleurstellend, zeker gezien de duidelijke belofte op de website.
Over de kwaliteit heb ik geen klachten. De matten zijn netjes afgewerkt en voelen degelijk aan. Juist daardoor is het extra jammer dat ze simpelweg niet passen.
De klantenservice maakte de ervaring helaas nog frustrerender. Hoewel ik direct vier duidelijke foto’s heb gestuurd om het probleem te tonen, werd aangegeven dat deze niet voldoende waren en dat er aanvullende foto’s nodig waren, ditmaal van de matten in de auto. Die heb ik netjes aangeleverd, maar sindsdien heb ik geen enkele reactie ontvangen. Een antwoord laat steevast één tot twee dagen, en soms langer, op zich wachten. Ondanks meerdere oplossingen die ik zelf heb voorgesteld, is er tot op heden niets geaccepteerd en zit ik nog steeds met twee matten die ik niet kan gebruiken.
Kortom: de kwaliteit is goed, maar de maatvoering klopt niet en de klantenservice reageert traag en denkt niet mee. Ik ben dan ook zeer teleurgesteld in zowel het product als de wijze waarop KOVVAR dit heeft afgehandeld. Als klant mag je verwachten dat fouten worden erkend en dat er actief naar een passende oplossing wordt gezocht. Helaas is dat hier niet gebeurd.
1. Hoge materiaalkwaliteit.
De matten voelen stevig, duurzaam en degelijk aan.
2. Mooie afwerking.
Ze zijn netjes en luxe afgewerkt, wat een premium uitstraling geeft.
3. Luxury-uitvoering is van hoog niveau.
De gekozen luxe-variant voldoet qua uitstraling en gevoel aan wat je van een premium product mag verwachten.
4. Het product oogt professioneel en verzorgd.
Ondanks de verkeerde maat is er zichtbaar aandacht besteed aan de productie en details.
5. De matten maken een kwalitatief sterke eerste indruk.
Je merkt meteen dat het geen goedkope of slordig gemaakte producten zijn.
1. Pasvorm controleren vóór verzending
De matten moeten daadwerkelijk overeenkomen met de beloofde “originele pasvorm”. Een extra kwaliteitscontrole op maat en positie van onderdelen zoals het hakstuk is essentieel.
2. Nauwkeuriger productinformatie op de website
De claim dat de matten exact passen bij het specifieke automodel moet realistisch en gecontroleerd zijn om teleurstellingen te voorkomen.
3. Snellere en consistenter klantcommunicatie
Reactietijden van één tot twee dagen zijn te traag. Een efficiëntere klantenservice zou vragen sneller moeten beantwoorden.
4. Betere opvolging na aangeleverde foto’s
Wanneer een klant duidelijk beeldmateriaal instuurt, moet dit voldoende serieus genomen worden. Aanvullende foto’s vragen is prima, maar daarna moet er ook daadwerkelijk actie worden ondernomen.
5. Oplossingsgericht meedenken
Het bedrijf moet sneller mogelijke oplossingen aanbieden of accepteren, zoals vervanging, maatcorrectie of retour. Lang wachten zonder voortgang zorgt voor frustratie.