Ls

Geweldig allemaal. Een opmerking aan patiënten over balie medewerker Marianne. Voor de operatie wordt er een blauwe jas overhandigt. De jas is bedoeld om hygiëne te waarborgen. Dit beschermt de patiënt tegen bacteriën van buitenaf en helpt bij het voorkomen van infecties. En voorkomt dat bacteriën zich verspreiden in de operatie omgeving. Op moment de receptiemedewerker Marianne met buitenkleding en niet gedesinfecteerde handen de kleding aanraakt, is het doel hiervan in zijn volledigheid teniet gedaan. Hiervoor dient u geholpen te worden door medisch personeel, in dit geval, verplegers in blauwe steriele kleding.

Verder is het doel ook privacy van de patiente. Dit doel is dat een patiënt zich niet onnodig ongemakkelijk voelt en het lichaam bedekt blijft tijdens het wachten en het vervoer naar de operatiekamer, waar de daadwerkelijke zorgverleners zijn. De zorgverleners die u pas uitkleden nadat u in narcose bent.

De receptie medewerker Marianne neemt u mee en zegt dat u u volledig moet uitkleden. Nadat u bent uitgekleed verscheurt ze een plastic zakje en haalt er een blauwe muts en jasje uit. Met
buitenkleding en ongewassen en ongedesinfecteerde handen raakt ze dit aan en doet zij dit zelf voor u aan (waarvan de muts aanblijft tijdens de operatie).

Elk volwassen persoon kan dit uiteraard zelf. Zij geeft echter pas aan u een jasje krijgt nadat u uitgekleed bent. En zij vraagt voor het uitkleden niet of het lukt u zelf aan te kleden. Iedereen zal aangeven dat dit wel zelf lukt waarna zij weer terug zou moeten gaan naar de receptie achter het computerscherm, en niet kan blijven om (vaker) naakte lichamen te aanschouwen, of wat het interessanter maakt naakte lichamen met bijzonderheden.

In het dossier stond namelijk dat mensen gereed maken voor een operatie hoort bij uw vaste werkzaamheden als receptie medewerker. Dit is dus standaard procedure.

Mijn advies neem de hygiëne in overweging en geef de taak aan medisch personeel zonder buitenkleding maar speciale steriele operatiekleding, en wel gedesinfecteerde handen, (vooral omdat de muts aanblijft tijdens de operatie).

Het andere advies aan Marianne receptie is om te vragen of de mensen zelf een jas en muts kunnen aandoen, omdat dit antwoord ja zal zijn en u niet niet onnodig ongemak zult veroorzaken door onnodig te blijven wanneer men zich naakt uitkleedt, of naakt uitkleedt met alle zichtbare bijzonderheden in een moment waarin privacy van de patiënt centraal staat tegenover iedereen die geen zorgverlener is.

Er staat u zei u medisch personeel bent, en niet alleen mensen te woord staat aan de balie maar ook gereed maakt voor de operatie; dat doet de anesthesist geen receptie medewerker; u maakt men niet gereed maar haalt kleding uit plastic zakjes. En verhoogd de kans op infecties door uw niet medische inmenging. Aan patiënten let er op dat u wordt geholpen door verplegers met steriele kleding. Indien u de balie medewerker u hiermee helpt, let er dan op dat deze mevrouw u eerst vraagt of u zichzelf kan omkleden. En als ze er dan nog bij blijft staan vraagt of dat mag. Nadat alles aan is wordt u alleen gelaten om te wachten op een enesthesist. Verder was alles meer dan geweldig dus kunt het bedoelde aan zenden.

Reactie Janssen Kliniek:

Beste Ls,
hartelijk dank voor uw lovende woorden over onze kliniek en de zorg die u heeft ontvangen. We stellen het bijzonder op prijs dat u de tijd heeft genomen om uitgebreid feedback te geven over uw ervaring. We nemen uw opmerkingen serieus en uw feedback is besproken binnen het team. We gaan dit proces herzien en waar nodig aanpassen. Nogmaals dank voor uw betrokkenheid en het meedenken over de verbetering van onze zorg. Mocht u verdere suggesties of vragen hebben, dan staan we daar uiteraard voor open.
Dr. Martin Janssen
Plastisch chirurg | Janssen Kliniek

Score voor Janssen Kliniek: 5/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
behandeling: Vergroting