Als het om kleine bedragen (particuliere klanten) gaat, lukt het jullie doorgaans goed om te verhalen. Als het ondernemers gaat waar wat meer verhaald moet worden, hebben jullie tot op heden nog niet zo veel bereikt voor ons.
Reactie IncassoJuristen.nl:
Goed om te zien dat u ons zou aanbevelen.
Wij betreuren het dat u onze dienstverlening niet als uitstekend heeft ervaren. Wij vinden klanttevredenheid erg belangrijk. Al uw debiteuren zijn herhaaldelijk door onze juristen benaderd per post, email, telefoon en sms. Omdat bij enkele dossiers geen reactie of betaling is gekomen, hebben onze juristen u inderdaad helaas moeten adviseren geen gerechtelijke procedure te starten. Dit gezien de relatief geringe hoogte van uw vorderingen in het licht van het met een gerechtelijke procedure gepaard gaande kostenrisico. Voor vorderingen van rond de € 550 bedragen de griffierechten van de rechtbank voor u als bedrijf € 466 en de kosten van de deurwaarder voor het langsbrengen van de dagvaarding € 77,75. Debiteur wordt weliswaar veroordeeld tot betaling van deze kosten, maar als hij failliet gaat of anderszins geen verhaalsmogelijkheden biedt, bent u dat geld kwijt. In dit kader hebben wij u geen gerechtelijke procedure geadviseerd. Wij hebben u ook aangegeven dat wij uiteraard een gerechtelijke procedure kunnen opstarten indien u dat ondanks ons advies wenst. Aangezien u hierop niet bent ingegaan, hebben wij de betreffende dossiers kosteloos voor u afgesloten. Mocht u alsnog een gerechtelijke procedure willen starten, dan horen wij dat graag. Met vriendelijke groet, mr. J.A. Greuningen, IntoCash.