Snelle levering & nette telefoon (aangepast na contact met Forza)
Na levering van de iPhone XS geeft deze een batterij melding. Er zit geen originele Apple batterij in, dus klaagt het OS hierover. Ik heb Forza vermeld dat dit niet duidelijk vermeld stond. Ik dacht geen reactie gekregen te hebben en heb een eerste review gegeven. Hierna ben ik telefonisch benaderd door Forza.
We hebben het onderwerp van de batterij status besproken en ik heb gevraagd of ze duidelijker kunnen zijn bij de technische specificaties dat er dus een non-Apple batterij in kan zitten, die een melding kan geven. Forza is geen Apple gecertifieerd reparatiebedrijf dus ze kunnen na plaatsing de melding niet voorkomen. Op de blog van Forza staat hier wel een artikel over, maar dit onderwerp hoort vermeld te staan bij de aankoop. Dat is wel zo netjes en hier zou naar gekeken worden.
Ik kreeg als tip van de Service Desk een tool, hiermee heb ik via een omweg de capaciteit uit kunnen lezen. Je sluit de telefoon via ene USB kabel aan op een pc en leest na enkele stappen de status van de telefoon uit. Niet ideaal, maar ik begrijp dat het beleid van Apple hier ook niet in mee werkt.
Nogmaals is de telefoon netjes op tijd geleverd en goed verpakt. De term "zo goed als nieuw" betekend in dit geval ook een telefoon die er zeer goed uit ziet. De batterij blijkt dus net 2 maanden oud te zijn, dat is prima.