EPDM XL

Bart-Jan Bootsman

Gekozen voor het meeste luxe product, 1,3mm epdm en het pakket waar alles op en aan zat. Ook daklijsten besteld, alles bij elkaar een kleine €650 euro.

1. Door uitloop aan werkzaamheden waren we een paar dagen naar de retourtermijn e er achter gekomen dat we de verkeerde hoeklijsten hadden besteld (epdm hoeklijsten). Paar dagen buiten de retourtermijn krijg je dan gelijk als antwoord dat je retourverzoek is afgewezen terwijl het product gewoon als nieuw is.

2. Epdm hecht enorm slecht aan pir 2-zijdig alu, ondanks er overal staat dat dit geen probleem is. Alles nauwkeurig volgens instructie gedaan, dit is een kwaliteitsprobleem van de epdm. Epdm trekt namelijk bol over de hele lengte waar de lasnaden zitten. Hierdoor trekt er nog meer omhoog.

3. Ondanks een bestelling van 650, krijg je een handje vol schroeven voor de daklijsten, en krap aan genoeg shims om ze te verbinden. Dus reken er op dat je extra nodig hebt (de lokale bouwmarkt is ook nog eens aanzienlijk goedkoper dan epdmxl voor waterstoppende schroeven)

4.luxe pakket is verder onzin, ik had achteraf voor het geld beter een dakdekker kunnen laten komen, resultaat is mooier, je betaalt misschien €100 euro meer maar dan heb je er geen werk van. Zelfs al volg je de instructies, en koop je het duurste pakket, dan krijg je nog steeds een product geleverd wat je toch niet mooi op het dak krijgt.

Beschrijf uw ervaring in een regel

Matig product, hoge prijs, slechte service

Reactie EPDM XL:

Geachte heer Bootsman,
Bedankt voor uw feedback.
Spijtig te horen dat u niet geheel tevreden bent over het resultaat.
1 De retourprocedure loopt geheel automatisch bij ons bij afwijkingen of overschrijdingen wordt uw retour helaas afgewezen. Onze producten zijn erg gevoelig voor schade en om de retour gekomen producten ook netjes te kunnen verkopen aan andere klanten moeten wij helaas strikt zijn in de retour procedures. Ik zag trouwens dat uw retour gewoon was goedgekeurd en inmiddels behandeld.
2 Dat kan kloppen, Pir isolatie met een aluminium toplaag is minder goed geschikt voor de verlijming met EPDM. Het geeft een minder goed resultaat ook zit de aluminium toplaag bij veel fabrikanten niet goed bevestigd aan de Pir isolatie. Daarom raden wij op onze website altijd aan om onze PIR isolatie te gebruiken. Deze is namelijk voorzien van een speciale toplaag speciaal geschikt voor de verlijming met EPDM dakbedekking. Dit geeft het mooiste resultaat en de beste hechting. Helaas verkopen veel aanbieders de goedkopere aluminium PIR isolatie wat tot problemen kan leiden. Pir isolatie met aluminium is wel goed geschikt voor geballaste daken.
3 De schroeven en ringen voor de daktrim dient u zelf los te bestellen omdat er meerdere bevestigingsmethoden zijn. In uw geval hadden de magazijn medewerkers per ongeluk wat schroeven in uw bestelling toegevoegd die u niet besteld en betaald had. Daardoor heeft u waarschijnlijk de conclusie getrokken dat wij te weinig hebben geleverd onze excuses voor de ontstane verwarring. Per daktrim van 1,65m raden wij 7 schroeven aan, voor een hoekstuk adviseren wij 4 schroeven. Het aantal koppelstukken wordt afgestemd op het aantal trimmen maar dit is altijd meer dan het aantal trimmen wat er besteld wordt. Bij ons zijn de koppelstukken trouwens inbegrepen bij de prijs en hoeft u ze niet los te kopen.
4 Het EPDM totaalpakket XL bevat naast voldoende EPDM bodemlijm en EPDM contactlijm (zoals in het basispakket) ook voldoende EPDM kit voor het afdichten van de daktrimmen rondom en de hemelwaterafvoer. Ook bevat het XL pakket een hemelwaterafvoer naar keuze. Het EPDM basis pakket bevat: EPDM bodemlijm en contactlijm.
Jammer dat het resultaat niet is geworden wat u verwacht had. Laat het ons even weten als wij nog met u mee moeten kijken om het resultaat nog iets te verbeteren. Als tip zou ik u willen meegeven dat u bij een volgende keer de juiste PIR isolatie gebruikt dan wordt het resultaat mooier. Zou u ons nog even het adres van de dakdekker willen doorgeven voor €100 per dak hebben wij nog wel wat klussen voor hem ;)
Team EPDM XL

Score voor EPDM XL: 1/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Nee
Epdmxl pakket