Kwaliteit van het lesmateriaal
Kwaliteit van de studentenservice

Rijschool dz

Oplichterij in een net pak – blijf ver weg van De Verkeersacademie

Betalen, betalen, betalen!

In mijn ogen staat De Verkeersacademie gelijk aan oplichting. De algemene voorwaarden zijn vaag en onduidelijk, en de service is zonder twijfel de slechtste die ik ooit heb meegemaakt.

Inhoudelijk is het werkelijk dramatisch. Je betaalt duizenden euro’s voor een online leeromgeving die bestaat uit wat tekst en oefenexamens – dat is het. Geen diepgang, geen ondersteuning, geen waarde. Het voelt alsof je betaalt voor een lege doos met een mooi label. Had ik geweten dat dit was wat ik zou krijgen, dan had ik er geen euro aan uitgegeven. Deze praktijken zijn misleidend en moreel verwerpelijk.

En wanneer je dat inziet en logischerwijs je geld terug wil of de samenwerking wil annuleren? Vergeet het maar. Terugbetaling is onmogelijk, maar extra betalen lijkt geen probleem. Zelfs met begrip voor eventuele administratiekosten is de houding van dit bedrijf ronduit onredelijk.

Ik vraag me oprecht af of wat hier gebeurt wel legaal is. Na jaren in de verkeersbranche heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Dit bedrijf is, in mijn optiek, een regelrechte schande voor de sector.

Reactie De Verkeersacademie:

Beste Dyandre,
Je reactie lijkt voort te komen uit onvrede over ons standpunt rondom de overstapkosten en ik wil graag het hele verhaal met je delen, zodat ook toekomstige studenten een volledig beeld krijgen.
Je bent gestart met onze online opleiding tot rijinstructeur. Toen je aangaf moeite te hebben met het zelfstandig studeren omdat de zelfdiscipline en motivatie ontbrak, hebben wij samen met jou overlegd om te zoeken naar een passende oplossing. Wij hebben je toen geadviseerd over te stappen naar de klassikale opleiding. Dit is een andere opleiding met veel fysieke bijeenkomsten en een docent voor de klas. Je wilde de overstap inderdaad maken. Zoals bij ieder product met een andere inhoud en hogere kostprijs, brengen wij daarvoor een meerprijs in rekening. En toen ontstond de discussie. Je wilde deze meerkosten niet voldoen, waardoor wij niet konden overgaan tot volledige overstap.
Jouw bewering, dat onze online leeromgeving slechts uit “wat tekst en oefenexamens” bestaat, klopt niet. De leeromgeving bevat onder meer:
- Instructie- en uitlegvideo’s
- Animaties en herhalingsmodules
- Toetsen, verwerkingsopdrachten en proefexamens
- Een app die dagelijks oefenvragen stuurt en adaptief werkt op basis van jouw goede en onjuiste antwoorden
- Wekelijkse online spreekuren met docenten
- Persoonlijke begeleiding van een vaste mentor
- Daarnaast kun je rekenen op ondersteuning door een vaste collega van onze studentenservice.
Wij hebben je meermaals telefonisch, per e-mail, per app en via voicemail benaderd om in gesprek te blijven om tot een oplossing te komen. Er is zelfs een gesprek geweest met meerdere collega’s waarbij wij het idee hadden dat de kwestie was opgelost en dat u de review zou verwijderen. Helaas is dat niet gebeurd.
Wij zijn sinds 1971 actief in de opleiding van rijinstructeurs en sinds 1954 in de rijschoolbranche. Wij zijn een familiebedrijf, inmiddels geleid door de derde generatie, en werken al decennia samen met toonaangevende rijscholen door heel Nederland. Wij zijn trots op onze reputatie en doen er alles aan om studenten zo goed mogelijk te begeleiden.
Wij blijven bereid om in gesprek te gaan en samen naar een passende oplossing te zoeken.
Met vriendelijke groeten,
Gijs Kantelberg
Algemeen directeur van De VerkeersAcademie

Score voor De Verkeersacademie: 0.5/5
Beveelt u dit bedrijf aan Nee
Aangekocht product: OnLine rijsinstructeur b studeren