Thomas Nachtweh

Ik heb de opleiding bij CIVAS als zeer waardevol ervaren. De inhoud van de cursus is goed gestructureerd en biedt een gedegen basis van kennis, die zowel theoretisch als praktisch toepasbaar is. De studiematerialen zijn helder en goed opgesteld, wat zorgt voor een vlotte leerervaring.

Desondanks wil ik een persoonlijke ervaring delen die voor mij moeilijk was. Toen mijn oma ernstig ziek was en op sterven lag, was ik helaas niet in staat om mijn praktijkdag bij te wonen. Ondanks dat ik dit tijdig had aangegeven, werd er van mij verwacht om 50% van de kosten terug te betalen, aangezien de opzegging binnen de termijn van twee weken viel. Hoewel ik begrijp dat er juridische voorwaarden zijn voor dit soort situaties, vond ik deze benadering in dit specifieke geval als onpersoonlijk en hard. In een moment van persoonlijke crisis voelde het onterecht om financieel te worden benadeeld voor omstandigheden waar ik geen controle over had.

Desondanks waardeer ik de kwaliteit van de opleiding en ben ik nog steeds tevreden met het leertraject. Ik volg de opleiding verder en ben ervan overtuigd dat ik veel waardevolle kennis opdoe. Ik hoop echter dat CIVAS in de toekomst meer ruimte biedt voor uitzonderlijke persoonlijke situaties, om een meer flexibele en begripvolle benadering te hanteren.

Reactie Civas Opleidingen:

Beste Thomas,
Allereerst willen we je hartelijk bedanken voor je uitgebreide en positieve review. Het is fijn om te horen dat je de opleiding als waardevol hebt ervaren. We vinden het erg vervelend om te horen dat je in een moeilijke persoonlijke situatie terecht bent gekomen tijdens je opleiding. Het verliezen of dreigen te verliezen van een dierbare is een verdrietige ervaring en we begrijpen dat het volgen van een praktijkdag op zo’n moment niet haalbaar is. Tegelijkertijd willen we graag uitleggen waarom we, hoe moeilijk dat soms ook is, geen uitzonderingen kunnen maken op onze annuleringsvoorwaarden, ook niet in het geval van ziekte of familieomstandigheden. Het organiseren van een praktijkdag brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Wanneer er op korte termijn wordt afgezegd, kunnen we die kosten helaas niet meer dekken. Daarnaast is het voor ons lastig om de aard of ernst van persoonlijke situaties objectief vast te stellen, wat het lastig maakt om hierin een werkbare lijn te trekken. Dat betekent niet dat we geen begrip hebben voor je situatie, integendeel. We vinden het knap dat je ondanks deze moeilijke periode door bent gegaan met je opleiding. We nemen je feedback ter harte en zullen dit meenemen bij heroverwegingen van het annuleringsbeleid. We wensen je veel succes en inspiratie toe bij het vervolgen van je opleiding.
Met vriendelijke groet, team Civas

Score voor Civas Opleidingen: 3.5/5
Zou u Civas Opleidingen aanbevelen? Ja
Gevolgde opleiding(en) bij Civas: holistisch terapuet, aromatherpie, Bach-bloesem th...