Deskundigheid medewerkers
Behandelen van de akte
Ontvangst op kantoor
Communicatie met de medewerkers

Dhr Braun

Afgelopen vrijdag zijn wij bij de Ambachtse Notaris geweest. Dit is een zeer opmerkelijke en bijzondere ervaring geweest. Wij hebben niet het gevoel gehad dat dit een speciaal moment is geweest voor het kopen van onze eerste huis. Wij werden bij binnenkomst vriendelijk ontvangen door de dame bij de receptie en moesten wachten tot de (waarnemend) notaris klaar is om de documentatie met ons door te nemen. Terwijl wij aan het wachten waren hoorde wij (boven ons) een openstaande deur en konden het volledige gesprek volgen over een scheiding. Dit was niet echt wenselijk en redelijk ongemakkelijk.

Eenmaal bij de (waarnemend) notaris te hebben plaatsgenomen werd het document besproken, maar wij hebben ons geen moment op ons gemak gevoeld. Er werden ongemakkelijke opmerkingen gemaakt en wij hebben ons niet 'speciaal' gevoeld op zo'n bijzonder moment en kregen te horen dat het lopende bandwerk is. Niet echt iets wat je wilt horen op het moment dat je zoveel geld gaat uitgeven.

Op het moment dat wij buiten stonden wisten wij niet goed hoe wij ons moesten voelen na het afgelopen gesprek en zijn dan maar snel naar ons nieuwe huis gereden om deze aparte ervaring bij de notaris te vergeten.

Hierbij willen wij ook de tip geven om jonge stellen die op het punt staan om hun eerste huis te kopen met begrip en rustig alles uit te leggen wat er het komende half uur allemaal gaat gebeuren. Wellicht helpt een bak koffie of thee hierbij.

Een bezoek bij de notaris voor jonge stellen moet een bijzonder moment zijn en blijven.

Hopelijk wordt er iets met de feedback gedaan.

Reactie Ambachtse Notaris:

Hartelijk bedankt voor uw reactie. Naar aanleiding hiervan zullen wij er in het vervolg beter op letten dat de deuren van de kantoren dichtzitten, zodat de gesprekken die daar gevoerd worden niet meer te horen zullen zijn in de hal.
Daarnaast is het altijd de bedoeling om een ontspannen sfeer te creëren tijdens de passeerafspraak. Er is altijd voldoende ruimte om vragen te stellen en waar nodig extra uitleg te krijgen over de inhoud van de akte. Op sommige dagen kan het drukker zijn met passeerafspraken, maar daardoor zal er nooit afbreuk worden gedaan aan onze verplichtingen om cliënten juist en volledig te informeren. Ons werk is geen lopende band werk, omdat iedere situatie anders is. Het passeermoment hoort te allen tijde een bijzonder moment te zijn, voor jong en oud. Het is vervelend om te lezen dat u het niet op die manier ervaren heeft.
Op dit moment kunnen wij, in verband met corona, helaas geen koffie of thee aanbieden. Ik hoop op uw begrip hiervoor.

Score voor Ambachtse Notaris: 2/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Nee
Huis