Niet.
We hebben geen notaris gezien alleen een administratief medewerkster die haastig de formulieren voor de volmacht aan ons gaf. Wat ons opviel was dat de richtlijnen van het RIVM niet nageleefd werden. Geen 1,5 meter afstand, geen hygiënische voorzieningen.
Bij een transport van een huis mag je toch wel verwachten dat er een notaris bij aanwezig is. Onduidelijk was het.
Wij zullen dan ook geen aanbeveling doen.
Reactie Ambachtse Notaris:
Hartelijk bedankt voor uw review. U bent bij ons op kantoor geweest voor het ondertekenen van de volmacht, dit gebeurt (met uitzondering van een notariële volmacht) in het bijzijn van een van de medewerkers van ons kantoor. Het kan zijn dat dit wat rommelig is verlopen, omdat wij conform de richtlijnen van het RIVM met minder medewerkers aanwezig zijn op kantoor. Hierdoor is de werkdruk wat hoger voor de aanwezige medewerkers. Ik begrijp dat dit geen excuus zou zijn in normale omstandigheden, maar in verband met de huidige situatie vraag ik hiervoor uw begrip. Daarnaast proberen wij ons ook echt te houden aan de anderhalve meter afstand en hebben sinds van de week ook briefjes op verschillende plekken in het kantoor hangen waarop dit ook wordt aangegeven aan onze cliënten.
Normaal gesproken is er ook een notaris aanwezig bij de overdracht van een huis, maar gezien de situatie proberen wij ervoor te zorgen dat er tijdens het passeren zomin mogelijk mensen aanwezig zijn. Daarom laten wij de verkopers bij voorbaat een volmacht tekenen. Dit houdt dus in dat zij (de verkopers) de notaris ook niet zullen zien, omdat zij de volmacht in het bijzijn van één van de medewerkers tekenen.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.