Enie.nl

Hoe tevreden ben je over de nazorg?
7.4/10
Hoe heb je het contact met onze medewerkers ervaren?
Hoe tevreden ben je over de deskundigheid van de installateurs?
Hoe tevreden ben je over het eindresultaat?
Hoe tevreden ben je over het advies van onze adviseur?
Hoe tevreden ben je over ons voorstel/de offerte?
Hoe tevreden ben je over onze communicatie in het algemeen?
7.6/10

M.

Bizar slechte zonnepaneel leverancier, komen beloften niet na, komen niet opdagen op afgesproken dagen en zijn volstrekt onbereikbaar.

Snelle offerte opmaak en inschatting van het werk.

Inschatting van het werk klopt niet met werkelijkheid, komen niet op afgesproken tijden opdagen en nazorg is volledig afwezig. Ze reageren daarbij nooit op vragen of klachten.

Bedankt voor het delen van je ervaring. Helaas kunnen we op de naam en het
e-mailadres dat je hebt opgegeven geen klantgegevens vinden. Graag komen we met je in contact om je ervaring te bespreken. Je mag ons WhatsAppen op 085-4017000 en refereren naar je beoordeling op Feedback Company.

Steeg

Heb het huurcontract met ingang van januari overgedragen via enie aan de nieuwe bewoners van ons huis.
Enie blijft maandelijkse betaling afboeken ook naar blokkeren van de betaling. Heb in februari hier al contact over gehad naar veel moeite iemand aan de telefoon gekregen.
Nu is april ook alweer afgeboekt, heb deze weer teruggeboekt en geblokkeerd. Het aanvragen ging makkelijk het stopzetten valt niet mee.

??

bereikbaarheid en een oplossing geven

F.m

9 maanden vertraging, 9 afspraken zijn nog steeds niet geleverd

miscommunicatie

blijf bij commentaar en doe in ieder geval iets correct

Reactie Enie.nl:

We snappen dat je baalt van de vertraging in het proces van je zonne-installatie.
We hebben telefonisch contact gehad en er staat nu een nieuwe installatiedatum gepland. Het is uiteraard niet de bedoeling om iedere keer afspraken te verplaatsen, maar overmacht situaties kunnen wij niks aan doen. Na je installatie hebben we telefonisch contact met elkaar.

Friskus

Ik heb een kapotte omvormer. Na melding kostte het een week om een offerte te krijgen voor een nieuwe omvormer. Meteen maar geaccepteerd om snel een nieuwe geleverd te krijgen. Maar week na week... Ik heb een kapotte omvormer. Na melding kostte het een week om een offerte te krijgen voor een nieuwe omvormer. Meteen maar geaccepteerd om snel een nieuwe geleverd te krijgen. Maar week na week verstrijkt en ik krijg wel een soort automatische melding dat een servicetraject in gang is gezet, maar concrete afspraken blijven ook na aandringen achterwege. Op mijn recente klacht hierover wordt al 5 dagen niet meer gereageerd. Ik ben echt teleurgesteld.

Ben ik nu wel vergeten

Normaal contact met de klanten

Reactie Enie.nl:

We zien dat er inmiddels contact met je is geweest over de nieuwe omvormer en dat die onderweg is.
Begin volgende week zal er contact met je opgenomen worden voor een datum voor de installatie....
Na de installatie hebben we nog telefonisch contact met elkaar.

Sinisa Hinic

Slecht en verkeerd advies, talloze afzeggingen van afspraken, amateuristische en gevaarlijke montage - alles wat ze zeggen is niet waar.
Ik roep hierbij alle opgelichte klanten van enie.nl op...
Ik roep hierbij alle opgelichte klanten van enie.nl op om zich te melden met de bedoeling een collectieve rechtszaak aan te spannen en te eisen dat de verantwoordelijke worden gestraft, evenals financiële compensatie voor alle gedupeerden.
Videofilm:

alles moet beter

Reactie Enie.nl:

We hebben elkaar gesproken via telefoon en mail. Hierin hebben we aangegeven dat er geen verkeerd advies is gegeven.
31-03 hebben we een service-afspraak ingepland, daarna hebben we nogmaals...
31-03 hebben we een service-afspraak ingepland, daarna hebben we nogmaals telefonisch contact over je ervaring.

Nelleke van Doorn

Soms kunnen er dingen fout gaan, maar het helpt wel als je met begrip voor de situatie een tegemoetkoming in de kosten krijgt. Stug afwimpelen richting een andere afdeling is niet klantvriendelijk... Soms kunnen er dingen fout gaan, maar het helpt wel als je met begrip voor de situatie een tegemoetkoming in de kosten krijgt. Stug afwimpelen richting een andere afdeling is niet klantvriendelijk en erg frustrerend.

De zonnepanelen waren in een paar uur strak op het dak geplaatst

De kabel vanaf het dak van de woning tot aan de groepen kast op de begane grond was een probleem. Ik zag een gat in het plafond en een gat in de koof. Op een gegeven moment gaf de electricien aan... De kabel vanaf het dak van de woning tot aan de groepen kast op de begane grond was een probleem. Ik zag een gat in het plafond en een gat in de koof. Op een gegeven moment gaf de electricien aan pukkeltjes op zijn onderarm te krijgen van de isolatie en zei dat het asbest was en wilde niet met ‘de klant’ in discussie. Geprobeerd de klantenservice te bellen, na een half uur in de wacht opgegeven. Hij was niet van plan de kabel door te trekken. Toen afgesproken dat ik zou proberen de oude aannemer te vragen die paar jaar geleden het huis geheel verbouwd had (en geen asbest had geconstateerd in de isolatie). Dat lukte al na een paar dagen.
Doorgegeven aan Enie, maar het duurde nog een paar weken voor de electricien kwam. Toen bleken er nog 2 kastjes te ontbreken en kwam er een 3e afspraak om het af te maken. Dus naast 2 extra vrije dagen had ik ruim een maand niet de beloofde electriciteitsopbrengst. Meerdere keren gebeld om in ieder geval de kosten van de aannemer terug te krijgen. Ik zou steeds vanuit een andere afdeling een reactie ontvangen. Pas toen ik een bericht stuurde op de dag van de laatste handeling van de electricien kreeg ik een reactie dat ik binnen een week antwoord zou krijgen maar wel al de factuur moet betalen. Dat kan natuurlijk niet. Ik hoop volgende week op een positieve reactie zodat we dit project kunnen afsluiten.

Hallo Nelleke,
Hallo Nelleke,
Onlangs heb je een verzoek tot compensatie gedaan. Je hebt hierom gevraagd, omdat de installatie is uitgesteld. Uiteindelijk heeft daarom ook langer geduurd voor de installatie volledig is afgerond. Onze excuses hiervoor.
We hebben je verzoek beoordeeld en komen tot de conclusie dat we niet overgaan tot compensatie. De reden hiervoor is dat onze installateurs hebben gehandeld volgens onze algemene voorwaarden.

dw van petegem

Eerste afspraak plaatsing 10 panelen was goed. vriendelijke en kundige monteurs. bleek ruimte voor 11 de paneel dus direct gebeld met enie voor een elfde paneel. was mogelijk alleen niet bij de... Eerste afspraak plaatsing 10 panelen was goed. vriendelijke en kundige monteurs. bleek ruimte voor 11 de paneel dus direct gebeld met enie voor een elfde paneel. was mogelijk alleen niet bij de monteurs. deze alles voorbereid , beugels bekabeling enz. topwerk. toen begon de ellende.
4 keer een afspraak plaatsing laatste paneel niet afgezegd. kortom voor niets thuis gebleven. . 3 maanden verder eindelijk geplaatst binnen 5 minuten helaas steken de beugels uit , geen afwerkdoppen geplaatst. dus niet netjes afgewerkt. Ondanks betaling totaal factuur 10 panelen. direct na plaatsing zelfde avond nog. kreeg ik nieuwe facturen voor totaal bedrag. Weer moeizaam contact was foutje zou credit facturen krijgen. vervolgens facturen voor plaatsing 1 paneel incl. werkzaamheden. meerdere keren geprobeerd te bellen geen contact maar wel aanmaning terwijl het paneel er nog niet eens op lag. contact gehad met contact persoon Ward die zou alles regelen en overleggen coulance i.v.m. de vele fouten en zou mogelijk de laatste factuur weg laten halen. Tot op heden en na meerdere malen contact via de app met Ward en geprobeerd te bellen geen contact.
dit is geen service en zeker niet een aanbeveling waard erg jammer daar de grote plaatsing helemaal prima en netjes was.

goede en aardige monteurs

communicatie , nakomen afspraken , overleg tussen contactpersoon en verschillende afdelingen

Reactie Enie.nl:

Bedankt voor het delen van je ervaring. Inmiddels hebben we contact gehad en hebben we aanvullende afspraken gemaakt. Je hebt aangegeven dat je inmiddels weer een tevreden klant bent en daar zijn... Bedankt voor het delen van je ervaring. Inmiddels hebben we contact gehad en hebben we aanvullende afspraken gemaakt. Je hebt aangegeven dat je inmiddels weer een tevreden klant bent en daar zijn wij blij mee. Veel plezier van de zonne-installatie.

Ellen van der Wal

Zie verbeterpunt

Graag ons kabeltracé goed aanleggen. slechte communicatie over herstel. Al twee keer beloofden ze te komen maar zonder afmelding zijn ze niet gekomen. Nog steeds zitten we met de gevaarlijke... Graag ons kabeltracé goed aanleggen. slechte communicatie over herstel. Al twee keer beloofden ze te komen maar zonder afmelding zijn ze niet gekomen. Nog steeds zitten we met de gevaarlijke situatie.

Reactie Enie.nl:

Zojuist hebben we elkaar telefonisch gesproken en we zijn blij om te horen dat je positiever terugkijkt op het proces van zonnepanelen.
We wensen je veel zonnige dagen toe!

Piet

Slechtste bedrijf waar ik ooit mee te maken heb gehad …. Zonnepanelen liggen ze doen het zij zouden alles regelen ivm de btw terug gaaf ,nooit gedaan !boete gekregen en dan geven ze ons de schuld .... Slechtste bedrijf waar ik ooit mee te maken heb gehad …. Zonnepanelen liggen ze doen het zij zouden alles regelen ivm de btw terug gaaf ,nooit gedaan !boete gekregen en dan geven ze ons de schuld . tuurlijk wat een KUT bedrijf

Of ze eens een keer terug bellen !

Pim Hopman

In juni 2022 contract getekend en aanbetaald. Nu (16-2-2023) is er nog steeds niets geïnstalleerd! Enie laat niets van zich horen. Komt geen enkele afspraak na! Nooit!!! Vele malen contact met Enie... In juni 2022 contract getekend en aanbetaald. Nu (16-2-2023) is er nog steeds niets geïnstalleerd! Enie laat niets van zich horen. Komt geen enkele afspraak na! Nooit!!! Vele malen contact met Enie opgenomen, maar kreeg telkens andere medewerkers die het 'probleem' naar een andere medewerker schoven. Ik heb nu de Consumentenbond ingeschakeld. Reactie volgt!

Kan ik helaas niet bedenken

Kom je afspraken na! Communiceer met de klant!