WPML en Polylang

Lees hier alles over de module WPML en Polylang binnen WordPress.

Feedback Company avatar
Geschreven door Feedback Company
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vindt de plugin makkelijk en snel, via deze link: https://nl.wordpress.org/plugins/the-feedback-company/

WPML en Polylang zijn koppelingen van WordPress. Je kunt hiermee eenvoudig een meertalige WordPress website maken. Je kiest zelf welke talen je wil gebruiken op je website. Bijvoorbeeld een Nederlandse en een Engelse versie.

Door in te loggen op WordPress is het mogelijk om de plugin WPML of Polylang te zoeken. Dit doe je als volgt. Klik op ‘Plugins’ in de linker menubalk:

Zoek dan op ‘Feedback Company’

De meest recente versie van de plugin zal dan naar voren komen die je kan downloaden door de stappen te volgen:

Linksonder in het menu vind je instellingen.

Door te klikken op ‘Instellingen’ verschijnen er opties met onder andere ook de geïnstalleerde plugin ‘Feedback Company’.

Wanneer WPML of Polylang gebruikt wordt zal het instellingenvenster als volgt eruit zien:

De plugin detecteert automatisch welke talen er beschikbaar zijn wanneer één van de genoemde plugins wordt ingezet. Zoals te zien op de afbeelding hieronder zijn dit de talen Nederlands en Engels. Wanneer er meerdere talen beschikbaar zijn worden deze ook zichtbaar. De taal is wit gekleurd als deze geselecteerd is.

Switchen van taal is eenvoudig door op de gewenst taal te klikken.

Doordat Feedback Company werkt met ‘account = taal’ zullen er per taal API gegevens ingevoerd moeten worden om ons systeem te vertellen wie wij moeten uitnodigen na hoeveel dagen. Bijvoorbeeld: wanneer er twee talen op de website aanwezig zijn, zouden er ook twee accounts moeten zijn bij Feedback Company om in de juiste taal een uitnodiging te verzenden. Eén ingesteld in het Engels en de ander in het Nederlands.

API credentials vind je terug in het portaal onder ‘Mijn account’. Niet aanwezig? Vraag ze dan aan via de knop in het portaal.

Woocommerce en WMPL/Polylang

Wanneer Woocommerce ingezet wordt is het van belang om uitnodigingen in te stellen, die verzendt dienen te worden. Het is mogelijk om de automatische koppeling niet in te zetten. Dan moet ‘Send review invitation’ worden omgezet naar ‘No’.

Wanneer Woocommerce wordt gebruikt én product reviews wordt afgenomen bij Feedback Company is het mogelijk om te kiezen welke widget op de website wordt ingezet om de product reviews te tonen.

Klik op de drop down en selecteer de widget die je wil. Door op ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken zijn de resultaten direct zichtbaar.

NB: door reviews_tab a als element in te zetten wordt de summary widget op de website klikbaar wanneer ‘inline’ wordt gebruikt. Zonder dit element is de summary widget niet klikbaar en dient de bezoeker op het tabblad van de reviews klikken.

Door API gegevens van het juiste account te gebruiken is het tonen van een merchant review widget nog makkelijker. Door de shortcode op de gewenste plaats op de website te zetten, zie je direct een preview hoe het eruit komt te zien. Bovendien kun je de grootte van de widget aanpassen in klein of groot.

Bar widget is een ‘one site, fits all’ concept. Voeg de shortcode toe aan de code van de website en toon de widget in een handomdraai.

De floating widget voeg je makkelijk toe door deze op ‘yes’ of ‘no’ te zetten.

Door de widget toe te voegen komt standaard rechts op de website de volgende widget in beeld. Dit is te zien op elke pagina van je website.

Update 23/11/2022

Update vanaf versie 3.3 van Feedback Company plugin

Wanneer er met Feedback Company product reviews worden verzameld en de klant besteld/koopt een product voor het bedrag van € 0,00, dan zal er voor dit product géén verzoek volgen om via de uitnodiging een product review te schrijven bij Feedback Company. Dit heeft specifiek betrekking op de prijs van het product, niet de totaal prijs van de factuur.

In een combinatie van producten met en zonder prijs wordt alleen het product uitgesloten in de uitnodiging die geen prijs heeft in Wordpress.

Wanneer er géén product reviews via Feedback Company worden verzameld en er is alleen de focus om bedrijfsreviews te verzamelen. Dan zal er bij de aanschaf van een product voor € 0,00 wel een bedrijfsreview uitnodiging volgen.

Log

Onderaan de plugin wordt een log aangeboden. Hier kom je door op "Customer support settings" te klikken. Mocht er een issue bestaan binnen de communicatie tussen de plugin en je account bij Feedback Company is het mogelijk deze fouten in te zien. Het kan zijn dat een medewerker van Feedback Company vraagt om deze log te delen om inzicht te krijgen in het aangekaart issue.

Debug mode

De "Debug mode" dient altijd 'disabled' te zijn. Wanneer deze is 'enabled' worden alle calls gelogd die gedeeld worden met Feedback Company en wat de response is. Deze log wordt oneindig opgebouwd en opgeslagen in het lokale geheugen, totdat deze weer wordt 'disabled'. Het is daarom van belang om deze voor een korte tijd (bijvoorbeeld 24 uur) te laten draaien om eventuele problemen te vinden en deze modus weer te deactiveren. Het liefst in samenwerking met Feedback Company en/of webbouwer.